Okul Yönetiminde Bilgisayar Uygulamaları

Dersin Öğretim Üyesi : Yrd.Doç.Dr.Çetin BAYTEKİN

Blog Sorumluları : Özgür DENİZ - Mustafa YILDIZ

28 Nisan 2009 Salı

Torrenti Otomatiğe Alın!

Torrent ve RSS ile otomatik dosya indirme.Torrent ile yatıp, torrent'le kalkan bir kullanıcıysanız bu püf noktayı sakın kaçırmayın.Tüm yasal tartışmalara rağmen BitTorrent halen günümüzün en önemli dosya paylaşım yöntemlerinden biri. Dünya çapında milyonlarca kullanıcı her gün torrent ağları üzerinden sayısız dosya paylaşıyorlar. Eğer siz de torrent'leri takip ediyorsanız, ünlü torrent sitelerine girerek en yeni dosyaları görebilir veya bunu otomatik hale getirebilirsiniz. Bunu yapabileceğiniz pek çok program var ama biz örnek vermek için en kolay ve kullanışlı olanlardan birini uTorrent'i seçtik.
uTorrent'e RSS eklemek için önce favori torrent sitenizi ziyaret etmeniz gerekli. Pek çok torrent sitesi RSS imkanı sunuyor. Biz örnek olarak Mininova'yı alıyoruz. Mininova'nın ana sayfasında her başlığın yanında RSS simgesini görebilirsiniz. RSS simgelerinden dilediğinize tıklayarak adres satırındaki URL'yi kopyalayın.
Ardından uTorrent'in menüsünde yer alan RSS simgesine tıklayın ve karşınıza gelen pencerede "Feed URL" satırına kopyaladığınız adresi yapıştırın ve bir takma isim verin. Artık uTorrent penceresinin sol bölümünde eklediğiniz RSS'i takma ismiyle görebilirsiniz.
Mininova ayrıca daha özel RSS beslemelerine de imkan tanıyor. Site üzerinde bir arama yaptığınızda, sadece yaptığınız arama kriterlerini içeren bir RSS beslemesi yaratabilir ve bunu aynı şekilde kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok: