Okul Yönetiminde Bilgisayar Uygulamaları

Dersin Öğretim Üyesi : Yrd.Doç.Dr.Çetin BAYTEKİN

Blog Sorumluları : Özgür DENİZ - Mustafa YILDIZ

25 Nisan 2009 Cumartesi


Fareden Bulaşan Virüs Öldürdü


Keneden sonra bu kez farenin taşıdığı bir virüs yüzünden bir kişi öldü. Hanta virisü Türkiye'de ilk kez görülüyor ve bakın nasıl bulaşıyor?


Bartın’a bağlı Hasankadı Beldesi’nde oturan İlyas Bilgin’in (46) parmağına Şubat ayında diken battı. Parmağı moraran ve şişen Bilgin, iki hafta sonra üşüme, yüksek ateş, kusma ve bulantı şikáyetiyle ailesi tarafından Hasankadı Sağlık Ocağı’na götürüldü. Buradan Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Bilgin, acil serviste yapılan müdahaleden sonra Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Hastanesi’ne sevk edildi ve 20 Şubat’ta yaşamını yitirdi.

16 KİŞİ TEDAVİ ALTINDA
Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasında Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi’ne gönderilen kan örneğinin incelenmesi sonucunda İlyas Bilgin’de Hanta virüsü tespit edildiği bildirildi. Hanta virüsü şüphesiyle Bartın’dan 12, Zonguldak’tan da dört olmak üzere toplam 16 hastanın ZKÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Hıfzıssıhha Merkezi’nde yapılan analiz sonuçlarına göre, sekiz hastada virüsün pozitif çıktığı ve beşinin tedavi altında bulunduğu, ikisinin de taburcu olduğu bildirildi.

Hiç yorum yok: